Blog

Írta és kalapálta Kovács Marcell. Facebook   Twitter

Meglévő világítás HomeKit kompatibilisre? – Shelly 2.5 okosrelé

August 31, 2021

A lakás berendezése során mindenhol figyeltem arra, hogy fixen Philips Hue rendszerben legyen a világítás. Két helyre viszont nem gondoltam: A fürdőszobai tükrös szekrény világítására, és a konyhapult felett futó LED szalagra. Mentségemre legyen szólva, hogy a fürdőszobai szekrény már megvolt, mikor vettük a lakást, a konyhai LED-et pedig az asztalosok rakták fel a bútorral együtt. A mai cikkben arról számolok be, hogy hogyan oldottam meg viszonylag költséghatékonyan, hogy ezek is HomeKit-ből vezérelhetőek legyenek.

Ring Video Doorbell 2 - Hardwiring Adventures

August 03, 2021

I’ve already written about the Ring’s smart-video bell in an earlier article, but instead of replacing the batteries, I chose to go hardwired. At the beginning of the project, I didn’t think it would be that complicated.

Ring Okos videós csengő - Gyengeáramra kötés

August 03, 2021

Az egyik korábbi cikkben már írtam a Ring okos-videós csengőjéről, azonban az akksicserélgetés helyett állandó gyengeáramra váltottunk. A projekt elején nem gondoltam volna, hogy ez ennyire bonyolult lesz.

Légkondicionálás - Gree klíma és a HomeKit

July 09, 2021

HomeKit támogatott légkondit keresel? Nem lesz egyszerű. Szerencsére több megoldás is van, amivel elég jól meg lehet oldani a kérdést. Ebben a cikkben azt mutatom be, hogy miképp hoztam be a Gree klímánkat a HomeKit rendszerbe.

Ring - Videós csengő, kültéri biztonsági kamerák

July 03, 2021

Gyakori és sokat keresett téma: Videós eszközök HomeKit integrációja. Ebben a cikkben a népszerű és kedvelt Ring videós csengő és Ring biztonsági kamerák HomeKit-be emeléséről írok.

Motoros redőnyök vezérlése HomeKitből

April 18, 2021

Motoros redőnyök irányítása Homekitből? Simán. Ebben a cikkben a motoros, rádiós távirányítású redőnyök "HomeKitesítését" mutatom be, amelyhez Hoobsot, és egy Broadlink RM 3 Pro eszközt használtam.

Világítás - Philips Hue

March 13, 2021

Az első nagyobb lépés az okosotthon felé: Az okosvilágítás. Ebben a cikkben az okosotthonunk világítását megoldó Philips Hue rendszerről – így a kapcsolókról és villanykörtékről – fogom megosztani a tapasztalataimat.

Homebridge és Hoobs

February 27, 2021

A mai cikkben a HomeBridge platform lesz a témánk. Bemutatom, hogy mi is ez, hogyan használom a saját itthoni rendszeremben, milyen eszközöket tudtam behozni az ökoszisztémába a Hoobs segítségével.

A hubokról

February 05, 2021

Mik azok a hubok, és miért kell ezekkel is foglalkozni? A cikkben összefoglalom, hogy miért van szükség a központi vezérlőkre.

Kezdjünk neki

January 26, 2021

Az első cikk, amiből kiderül, mi is lesz itt pontosan, valamint megismerjük azt a 6 alapvetést, amelyek nélkül szerintem nem érdemes belevágni egy okosotthon projektbe.